Sunday, December 12, 2010

i'll be away..

Posted by Aja at 10:41 AM
Reactions: 
0 comments

I'll be away from :-
13/12/2010 (Monday) until 18/12/2010 (Saturday)
because i & my family will go back to my hometown at Pulau Pinang....

Happy Holiday & See U again....(^_^)♥♥♥♥♥♥

Tuesday, October 12, 2010

Order Aien...

Posted by Aja at 12:06 PM
Reactions: 
1 comments
Salam 1 Malaysia & Selamat Hari Raye jg...Hehe...
Raye dh bis bawu nk wish...Sy agak bz dri sbelum raye smpi skrg ni...
Sy bz menyiapkan felt keychain & jd urusetia tok reunion class sy..
Nnti sy update gmbr2 nye ye..
Ok..Ni order dri Aien - kwn sy mase kat kolej dlu..
Dh siap mgu lepas, dh smpi kat tgn tuannye pun..tp bawu skrg nk update..


Dia nk 2 keychain & 1 lg gelang huruf..Yg gelang tu, gmbr nye dh ilang...
so sy xle masukkan dlm ni..Dia request wane purple..
jd sy buat ikut ape yg dia nk...Inilah hasilnye..
Aien - Time Kasih ye sbb order..
Lain kali order lg..Hehe..
So mybe mgu ni @ mgu dpn sy boleh la start buat K.Lina punya order..
K.Lina tgu ye, sy akn siapkan secepat yg boleh k..
Tu je tok kali ni..
...Time Kasih...

Sunday, August 15, 2010

Kerm's Craft Giveaway

Posted by Aja at 10:32 PM
Reactions: 
1 comments
Lame rasenye xjoin giveaway...kali ni sy join Kerm's Craft Giveaway..
hadiah2nye mmg menarik sgt...
jom tgk hadiah2 nye..

1st prize

Dpt plushie, flannel, ribbon & button..
menarik kan??

2nd prize

3 owg peserta akn dpt keychain nama ni...
design kite leh tentukan sendiri..
seronok kan???

so semua meh la join..(^_^)v

Wednesday, August 11, 2010

Frame & Keychain...

Posted by Aja at 11:05 AM
Reactions: 
2 comments
Hye semua...Salam Ramadhan kpd semua umat islam...(^_^)
Sy telah menyiapkan beberapa tempahan..Jom lah tgk gmbr2 nye..

Haa...Sy xtaw sape nama owner frame ni..hehe...
dia dtg kedai sy bln lepas, mase tu malam..
dia minta sy buatkan 1 frame ikut size yg dia bg..
then dia nk mek esk nya waktu tengah hari..
kirenye ni emergency order la ye..
so sy siapkan secepat yg mungkin dlm mase kurang dari 24 jam tu..
siap jg pd waktu yg ditetapkan..express punye keje ni...

I Luv Keychain utk Fariza...
yg ni sy buat besar skit sbb nama dia panjang..
kalo ikut saiz asal mmg xmuat...
keychain ni dh smpi kat tgn tuannye & dia ada bg comment tau..

" Salam kak.. Sudah terima. Cantiknye kak. :) "

I Luv Keychain ni utk Habibah...
yg ni plak sy buat kecik skit sbb simple je huruf dia...
keychain ni dh smpi kat tgn tuannye & dia pun ada bg comment tau..

" salam..

brgn tu dh smpei..thnks a lot..
sgt cntik n sgt suke :)
nxt time bleh la sy order lg ek...heee..
TQVM.. ;) "

Syukur lah mereka semua suke ngn hasil kerja sy...
Selamat berpuasa semua...

Monday, August 9, 2010

Vehicle Keychain

Posted by Aja at 8:26 PM
Reactions: 
2 comments
Ni la ciptaan terbawu sy...Vehicle Keychain...
Ermm...Ada "bus", "helicopter", "ambulance", "kapal terbang", "jet pejuang", "kereta api"..
Ada lg nk wat sebenarnye mcm "teksi", "kete polis", "lori", "lori pasir", "trektor" & byk lg..
dh siap gunting2, tinggal nk jahit..
tp masa free sy dh tamat...
sy kembali bz..next time la sy wat..
so kite tgk dulu keychain2 yg sy dh siap wat ni...

-Kete api-
-bas kuning-
-bas pink-
sy suke bas ni sebab wane pink...hehe
-ambulance-
muke dia mcm cencurut...masam je..hehe
-pink helicopter-
sy teramat suke helikopter ni...sebab tu sy wat byk helicopter..
-red helicopter-
-green helicopter-
-yellow helicopter-
-brown helicopter-
-kapal terbang-
-jet pejuang-

habis sudah..comel x???
komen2 la ye..kot2 ada kekurangan...
kpd yg nk order boleh email sy ye...
semua yg kat ats ni lum ada sape yg punya..
kalo nk beli, email je k...
sekian en3 kali ni..
selamat malam semua..

Frame Again

Posted by Aja at 12:03 PM
Reactions: 
0 comments
Disebabkan sy mmg free minggu lepas,
lepas je siapkan semua order2 sy pon menyibukkan diri dgn membuat frame
smbil2 tgk cite korea yg dh lame sy beli, tapi bawu skrg berkesempatan nk tgk...
Ni ada 9 frame..New design..xsame ngn corak2 yg dulu...

-1-

-2-

-3-

-4-

-5-

-6-

-7-
-8-
-9-

Sy paling suke yg wane hijau...
yg ni semua belum ada yg punya kecuali yg no 7...
yg tu dh ada owg beli..
so kalo berminat, email sy ye craft.souvenir@gmail.com...

Friday, July 30, 2010

Order From Aizuddin

Posted by Aja at 12:03 PM
Reactions: 
1 comments
Akhirnye siap jg, order dri Abg angkat sy - Aizuddin....
Dia order Frame & Keychain I Luv U..

Frame letak nama abg din & gf dia - ruby...

Keychain I Luv U letak nama jg...

Dah siap packing & dah pos pagi td...
Sy harap abg din suke dgn Frame & Keychain ni...
Thnks 4 order ye & sanggup tunggu..Maaf sbb lmbt siapkan.....
Thnks again...(^_^)

Thursday, July 22, 2010

Got Parcel From US

Posted by Aja at 4:35 PM
Reactions: 
0 comments
I got parcel again from Buttondotcom...Sebenarnye parcel ni dh smpi dri mgu lepas, tp bawu skrg dpt publish di blog..Agak bz skrg ni sebab nk uruskan cc, uruskan order2 customer craftdhearty, packing2 brg, siapkan tempahan craft lg..Ni curi mase jap..Hehe...

Ni la yg sy beli dri k.mas..Plain flannel..Ada 13 warne...Cadang2 nye nk wat bantal, plushies tp xtaw bile le start..maybe lepas raye kot...hehe...
haa...yg ni plak, Pink Geo Dot (Printed felt)..Ingat x kat post sbelum ni sy ada paparkan printed felt yg sy beli dri k.mas...Sy beli 14 helai tau...Tp kalo ada yg perasan la dlm gmbr tu ada 12 helai je...Sebenarnye, k.mas terlupe nk mskkan pink geo dot ni dlm parcel tu...so k.mas poskan skali bersame2 plain flannel tu...

Yang ni plak free gift dri k.mas....Tengkiu k.mas...
Sy suke ngn free gift nye terutama crayon buttton tu...really2 cute...
So kepada sesiapa nk beli printed felt, flannel, ribbon, button yg comel2 singgahlah ke Buttonsdotcom

Friday, July 16, 2010

Love & Craft First Giveaway!!!

Posted by Aja at 9:55 AM
Reactions: 
0 comments
Kali ni sy join Love & Craft First Giveaway....

Hadiah2 adalah :-
1) 2 hold round button mix colour n size -38 pcs
2) 4 hold round button mix colour n size -20 pcs
3) 6mm satin ribbon 1 colour 1mtr -2 mtrs
4) 15mm satin printed ribbon 1 design 1 mtr -2 mtrs
5) mix shape button -20 pcs
6) glue gun refill -1 pc
7) felt white colour (23 x 25cm) -2 pcs
8) felt green colour (26.5 x 23cm) -2 pcs
9) felt red colour (19.5 x 23cm) -2 pcs

Tarikh tutup nye : 18/7/2010

Jom join cepat2...(^_^)

Thursday, July 1, 2010

The Winner is...

Posted by Aja at 11:40 AM
Reactions: 
1 comments
Firstly, nk ucap time kasih kpd yg jawab soalan kat en3 ni...

The Winner is Kak Aisyah Helga...

hanya 2 owg je yg jawab & 2'2 nye betul tapi jawapan k.aisyah yg paling tepat...

K.aisyah akn dpt 3 Souvenir Dri Pulau Tioman + 1 hadiah misteri...
Tahniah k.aisyah....(^_^)

Sy akn pos hadiah2 nye isnin depan ye..
thnks kpd yg join....

Tamu JajaKraf Giveaway

Posted by Aja at 10:57 AM
Reactions: 
0 comments
Kali ni K.jaja dri Jajakraf buat giveaway...Hadiah2 nye menarik perhatian sy..suke2...so sy pon nk join jg...mana tau nasib bertuah..hehe...

TAMU JAJAKRAF GIVEAWAY

1) Purchase at least RM10 total (excluding postage) at this shop during the giveaway period.
2) Make an entry about this giveaway on your blog/facebook that link back to this blogshop (or else email to at least one of your friends and cc to me, if you don't own a blog/facebook).
3) Leave a comment at http://www.jajakraf.com/ said that you have purchased and blogged/emailed about this giveaway (give the link of the entry).

3 Lucky Winner (randomly picked) akn mendapat hadiah bernilai rm150...Hadiah2 nye mcm dlm gmbr tu...

Giveaway ni bermula dri 28/6/2010 - 9/7/2010..

Visit http://tamujajakraf.blogspot.com/ kalo nk join ye...

Sunday, June 27, 2010

Ninja Mashimaro Wallet

Posted by Aja at 11:24 PM
Reactions: 
0 comments
I'm back with Ninja Mashimaro Wallet...
Sejak zaman bile, Mashimaro ni bertukar jd ninja??
Haha...Sy pon xtau..
Ni pengaroh dri Cite Naruto kot...
Ada Ninja2 @ nama laen dia Shinobi..
Tp Ninja Kali ni ada Toilet Pump kat ats kepala dia...
Inspirasi dri gmbr di ats ni...

Tgk tu...Ada rupa ninja x?
Sy gunakan CheckerBoard printed felt..
Request dri tuan punya bdn iaitu adk sy...
Ni belah dlm...Ada 3 Poket utk letak kad dkt belah kanan..
Belah kiri plak, tempat letak gmbr & ada poket juga belakang gmbr tu..

ni tmpt simpan wet kertas...
wet tu hiasan je ye...
hehe..
sy wat 2 laen..
so bhgian belakang tmpt utk letak wet beso2..
bhgian depan tu tmpt letak wet kecik2..


ni adalah bhgian belakang nye..
sy ingt kan nk letak nama adk sy tp disebabkan masa tu dh pukul 6 pagi..
mata sy mcm dh kena gam, jd sy xwat la..

ni adalah wallet utk adk sy...
dia xda wallet jd dia minta sy watkan..
sy dh janji ngn dia sbelum dia balik asrama, sy akn siapkan..
tp disbbkan sy bz jd mlm sbelum dia balik asrama bawu sy dpt wat..
akhirnye siap jg..
& ini lah hasilnye..
dia suke sgt sbb dh ada wallet..
Dh lame siap bawu nk post en3 ari ni..Bz sgt..(>_<)

so kpd sesiapa yg berminat, boleh la email sy ye...
sekian en3 kali ni..

Tuesday, June 22, 2010

Coin Purse 4 Nora

Posted by Aja at 4:47 PM
Reactions: 
2 comments
Akhirnye siap juga coin purse ni...ini order dri Nora...Dia nk 4 Coin Purse & letak nama..sy mengambil masa yg lama utk menyiapkan nye sbb mule2 kain dh bis..then sy agak bz dgn uruskan bisnes CC, Craft Dhearty, Stok2 baru byk smpi..Jd semua order tergendala utk sementara waktu..akhirnye sy berjaya siapkan semua ni pada pukul 6.30 pagi hari ahad..maknenye sy xtido la kan..Tu dh menjadi perkara biase bg sy stelah sy abis spm..
Hehehe...ok la...jom tgk2 order dri Nora ni...

4 Coin Purse + Name..

4 Keychain..Sy membuat mengikut permintaan Nora..

Yg ni Nora punya..Dia nk coin purse ni guna Printed Felt yg wane kuning & bunga2..
then dia nk keychain Cik CB ni & letak double satin rose serta nama dia....
so ini lah hasilnye..

Yg ni plak dia nk guna Printed Felt wane biru & bunga2 ni...
Then letak nama Dalila serta Keychain Hello Kitty..

First time buat pencil...Cantek x??
Letak nama Mira & sy hias2 skit dgn daisy cabochon..
sy suke ngn spring flower applique yg terlekat kat pencil tu..
sy beli dri TamuJajaKraf..
Haa..Yak ni yg mkn masa nk wat sbb sy xtaw nk hias apa dkt ats keychain donut tu..
dok la memikir, akhirnye sy buat krim dia tu guna Printed Felt yg sy beli dri ButtonsDotCom & hias kan dgn butterfly..
Sbb kan donut itu mknn jd sy hiaskan jg coin purse dia dgn mknn iaitu candy button..

Dah siap packing & telah di pos smalam menggunakan pos daftar..so mybe ari khamis @ jumaat smpi ke tgn Nora...Hope dia akn berpuas aty bile dpt coin purse ni...
kpd yg nk order jg, boleh email sy ye..craft.souvenir@gmail.com @ isi order form..
Bye..
 

Kiut Miut Kraf Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea