Sunday, June 27, 2010

Ninja Mashimaro Wallet

Posted by Aja at 11:24 PM
Reactions: 
0 comments
I'm back with Ninja Mashimaro Wallet...
Sejak zaman bile, Mashimaro ni bertukar jd ninja??
Haha...Sy pon xtau..
Ni pengaroh dri Cite Naruto kot...
Ada Ninja2 @ nama laen dia Shinobi..
Tp Ninja Kali ni ada Toilet Pump kat ats kepala dia...
Inspirasi dri gmbr di ats ni...

Tgk tu...Ada rupa ninja x?
Sy gunakan CheckerBoard printed felt..
Request dri tuan punya bdn iaitu adk sy...
Ni belah dlm...Ada 3 Poket utk letak kad dkt belah kanan..
Belah kiri plak, tempat letak gmbr & ada poket juga belakang gmbr tu..

ni tmpt simpan wet kertas...
wet tu hiasan je ye...
hehe..
sy wat 2 laen..
so bhgian belakang tmpt utk letak wet beso2..
bhgian depan tu tmpt letak wet kecik2..


ni adalah bhgian belakang nye..
sy ingt kan nk letak nama adk sy tp disebabkan masa tu dh pukul 6 pagi..
mata sy mcm dh kena gam, jd sy xwat la..

ni adalah wallet utk adk sy...
dia xda wallet jd dia minta sy watkan..
sy dh janji ngn dia sbelum dia balik asrama, sy akn siapkan..
tp disbbkan sy bz jd mlm sbelum dia balik asrama bawu sy dpt wat..
akhirnye siap jg..
& ini lah hasilnye..
dia suke sgt sbb dh ada wallet..
Dh lame siap bawu nk post en3 ari ni..Bz sgt..(>_<)

so kpd sesiapa yg berminat, boleh la email sy ye...
sekian en3 kali ni..

Tuesday, June 22, 2010

Coin Purse 4 Nora

Posted by Aja at 4:47 PM
Reactions: 
2 comments
Akhirnye siap juga coin purse ni...ini order dri Nora...Dia nk 4 Coin Purse & letak nama..sy mengambil masa yg lama utk menyiapkan nye sbb mule2 kain dh bis..then sy agak bz dgn uruskan bisnes CC, Craft Dhearty, Stok2 baru byk smpi..Jd semua order tergendala utk sementara waktu..akhirnye sy berjaya siapkan semua ni pada pukul 6.30 pagi hari ahad..maknenye sy xtido la kan..Tu dh menjadi perkara biase bg sy stelah sy abis spm..
Hehehe...ok la...jom tgk2 order dri Nora ni...

4 Coin Purse + Name..

4 Keychain..Sy membuat mengikut permintaan Nora..

Yg ni Nora punya..Dia nk coin purse ni guna Printed Felt yg wane kuning & bunga2..
then dia nk keychain Cik CB ni & letak double satin rose serta nama dia....
so ini lah hasilnye..

Yg ni plak dia nk guna Printed Felt wane biru & bunga2 ni...
Then letak nama Dalila serta Keychain Hello Kitty..

First time buat pencil...Cantek x??
Letak nama Mira & sy hias2 skit dgn daisy cabochon..
sy suke ngn spring flower applique yg terlekat kat pencil tu..
sy beli dri TamuJajaKraf..
Haa..Yak ni yg mkn masa nk wat sbb sy xtaw nk hias apa dkt ats keychain donut tu..
dok la memikir, akhirnye sy buat krim dia tu guna Printed Felt yg sy beli dri ButtonsDotCom & hias kan dgn butterfly..
Sbb kan donut itu mknn jd sy hiaskan jg coin purse dia dgn mknn iaitu candy button..

Dah siap packing & telah di pos smalam menggunakan pos daftar..so mybe ari khamis @ jumaat smpi ke tgn Nora...Hope dia akn berpuas aty bile dpt coin purse ni...
kpd yg nk order jg, boleh email sy ye..craft.souvenir@gmail.com @ isi order form..
Bye..

Sunday, June 13, 2010

Order Part 2

Posted by Aja at 12:35 PM
Reactions: 
0 comments
Akhirnye siap sudah beberapa tempahan...Agak Bz mgu ni ditambah ngn tidur yg semakin xmenentu..always ngantok time keje..huhu..tp ttp gagahkan diri utk siapkan order2 ni semua..ada lg yg menanti..dlm proses menyiapkan nye..jom la tgk order2 yg dh berjaya sy siapkan..

Yg ni order dri Rafi..Kwn Bf sy..Sy penah buatkan utk Bf sy dulu [link]..felt car ni letak dkt dashboard kereta..Rafi ni nmpk, so dia pon berminat nk order jg..so inilah hasilnye...maaf la ye lmbt siapkan..hehe..hope dia suke..

Frame ni utk kwn sy Zimah...Dh smpi pon kat tgn tuannye..Hope u like it..

-Front-

-Back-

Yg ni plak request dri kwn skolah sy dulu - Miera...dia ada order Alligator Clip yg letak bunga2 ni jg..[link]..dia peminat bunga ni..dia yg request buatkan brooch guna bunga ni..so sy pon buat seperti yg diminta...Hope dia suke sgt..hehe

Lege2 dh siap..Ok..Pen-Off la ye..
Nk siapkan order yg len plak ni..
Tamat en3 hari ni..(^_^)

Wednesday, June 9, 2010

Plushies

Posted by Aja at 5:08 PM
Reactions: 
0 comments
Dpt parcel lg tgh ari td..Suke nye...Sy order 4 Plushies kat Sepatu Merah...
Jom tgk..Cute2 taw...

Ini sy punye..Sy request nak letak nama WAN dkt Luv tu..
Ada Mksdnye tau..Dlm Hati sy Cume ada En WAN je..Sayang dia sowg je taw..
Dah 4 taun..Kawen??Insyaallah xlme lg..Hehe..
Hope hubungan ni Kekal Smpi Akhir Hayat..Amin..

Ni Utk En WAN...Kat Luv Tu Name Sy la...Hehe..Mksd yg sme mcm kat ats tu..

Yg ni tuk adek sy yg Bongsu..Name dia Afiq..
Sy bg je dia, terus dia peluk then dia kate wah cantek..
Sy happy bile adek sy suke plushies ni..utk hadiah burfday dia, tp terbagi awal sbb dia dh nmpk..hehe
sy sembunyikan, dia cri 1 uma..xpdn kecik..

yg ni utk adek yg no 4..kalo yg ni, pe je yg sy ada dia pon nk jg..tu yg kena order utk dia jg..kalo xda utk dia, nnti dia nangis..

ni la dia adek sy yg bongsu..umo nk masuk 2 taun (lg 1 week)..dia ni xsuke mek gmbr..ssh nk mek gmbr dia..tgk tu, ada ke g sikat muke plushies..haisy...nakal bdk sowg ni...tp dia la paling rapat ngn sy sbb sy la yg slalu jge dia..

sbelum terlupe, thnks tu Sepatu Merah..Sy suke sgt ngn Plushies ni...
sekian utk en3 kali ni..

Sape Nk Souvenir??

Posted by Aja at 11:52 AM
Reactions: 
2 comments
Hye Kwn2..Sy dah balik..hehe..Seronok sgt..Mase kat sane kan tetibe terpikir nk bg souvenir kpd kwn2 semua..Tapi kena jwb soalan dulu la bawu dpt souvenir..
ok..senang je soalan nye..

Berpandukan gambar yg disertakan dibawah ini,
dimanakah destinasi percutian sy tahun ini??





Sy akn pilih jawapan yg paling tepat.
Tapi kalo ramai yg jwpn nye tepat,
sy akn pilih yg menjawab paling cepat (di antara jwpn yg tepat)..

Souvenir nye rahsia la ye..Sbb kalo tunjuk nnti takut kantoi jwpn nye..hehe...
Tarikh tutup nye pada 30 JUNE 2010 (Ari Rabu)..

Kwn2 semua...Ganbatte!!! (^_^)

Thursday, June 3, 2010

Printed Felt

Posted by Aja at 4:48 PM
Reactions: 
2 comments
En3 ni cm lebih kurg ngn Aimi Craft..Hehe..Kebetulan plak..Printed Felt ditayangkan sbb untuk memudahkan customer yg nk wat tempahan menggunakan printed felt ni..Sy dah janji ngn sowg customer ni nk tunjuk kat dia kalo printed felt dri K.Mas dh smpi....
So ni la dia printed felt yg sy ada..
Campor2 Dri K.Mas, Aimi Craft & HazdiHomeDecor..(^_^)

Dri Kanan : Koko Apple, Green Elephant, Yellow Polkadot, Yellow Bird..
Yg ni saiz Kecik ye..25cm x 25cm..X sesuai utk Coin Purse..
Kalo utk yg len sesuai..

Dari Atas : Froggie, Ladybird, Houndstooth, Luvvy, Butterfly
Yg ni boleh utk semua..

Dari Atas : Pink CheckerBoard, Black CheckerBoard, Brown Geo-Dots, Yellow Flower, Pink Flower, Blue Flower..
Yg ni pon sesuai utk semua...

Sekian en3 kali ni..Daa..

Akhirnya..Yg Ditunggu Dah Kunjung Tiba

Posted by Aja at 3:49 PM
Reactions: 
2 comments
Penantian itu 1 penyiksaan..Sy ni tiap2 ari dok la menunggu parcel2 ni..Bile la agaknya nk smpi..Akhirnye..Haha..Smpi Jua..Ada 4 parcel..tp dpt 3 je..Ad lg 1, mknenye next week la kut..

Tu Dia..3 Parcel..Yg belakang tu dri K.Mas (Buttonsdotcom)...
Yg Belah Kanan tu dri HazdiHomeDecor..
Yg Belah Kiri Tu Dri Kedai Buku..
Kite Tgk Dri yg Kanan la ye..Lebih Afdal..Hehe..

Ni la dia Dri HazdiHomeDecor..Flower Printed Felt..
Mmg Tercari2..Akhirnye dpt jg..Lege Aty ni..(^_^)

Bungkusan ke 2 dri Kedai Buku..Dah lame xselidik novel2 bawu..
Xsangka Karya penulis kesukaan sy dh kuar..Tu dia Cinta Sufi Karya Ramlee Awang Murshid..
Dah lame sy tgu kemunculannya..
Yg lg 1 tu Anita Aruszi..Sejak terjumpe blog dia mase awl tahun, terus minat dgn karya2 dia..
Sebenarnya ada lg 10 novel yg menarik minat sy..semuanya dri penulis kesukaan sy..
Mimie Afinie, Aisyah Sofea, Anita Aruszi, Aina Emir..
Tp nnti dulu la...Hehe..Tamak Btol..:p

yg ni plak Dri K.mas (Buttonsdotcom)..Wah..Cantek2 kan printed felt tu..
Sy borong 14 helai..Hehe..Pastu dpt Free Gift lg..Tengkiu Ye K.Mas..Suke Sgt..
Akhir Skali, Saje nk tunjuk rubber stamp utk Craft Dhearty..
Hehe..Bawu g mek td..:p..

Sekian en3 kali ni..Tp jap lg ada en3 lg kut..Hehe..

Tuesday, June 1, 2010

Nak Tayang Kalkulator @ Keychain??

Posted by Aja at 5:39 PM
Reactions: 
4 comments
En3 kali ni nk menayang kalkulator @ keychain??Jwpnnye 2'2..Hehe..Smbil Menyelam Minum Air..Nk Tayang Kalkulator Yg Tomei tu..Hehe..
Kali ni sy buat keychain lg..
Mcm Biase nk antr Kedai Mak sy..(Kedai Mak sy ni sbelah Kedai sy je)..Hehe..
Jom la tgk Keychain2 yg sy wat ni..

4 Cendawan Butang..Sy Suke sgt Cendawan..
Lg2 Cendawan Butang ni dimasukkan mase msk maggi kari..Sedap..
Hehe..Dh Melalut plak..
Cik CB Yellowy
Cik CB Greeny
Cik CB Pinky..
Cik CB Bluewy
Ni Plak Cik Hello Kitty..
Keychain I Luv U..Tp Kosong la ye..
Kombinasi Pink & Merah..
Kombinasi Biru & Putih
Kombinasi Pink & Merah jg..
Kombinasi Purple Cair & Purple Pekat
Haa..Semua ada gmbr Kalkulator kan??Comei x Kalkulator Kite..Hehe..

Dah Siap Packing..Dah Letak Kat Kedai Kul 1 Tgh ari td..
X smpi Stengah Jam kan, semua Keychain I Luv U tu dh Sold Out..
Happy Btol..Hehe..

Sekian Utk En3 Mgu ni..Next En3 Next Week Ye..Lepas Balik Becuti..
Destinasi Percutian Thn ni Adlh ...(Rahsia la ye)..Hehe...:p


Order Part 1

Posted by Aja at 4:59 PM
Reactions: 
0 comments
Akhirnya siap jg..Tp blom semua siap..Ada lg, felt dh potong tp lom jahit..ada jg yg tergendala sbb felt abis..Tu yg byk langkau2 order nye..buat mane yg boleh dulu..Maaf ye kpd yg order sbb lme menunggu..Jom la tgk order yg dh siap ni..(^_^)

Yg ni utk junior sy mase di kolej dulu..Aieza a.k.a Pink..Tu nama gelaran dia kat kolej dulu..
Sbb dia ni ratu Pink..Hehe..Boleh dikatakan hari2 Pink..As her wish, nk keychain I Luv U ni kombinasi wane Pink & Hitam..Ini lah Hasilnya..

Kowg jgn Terkezut tau..Hello Kitty Wane Ijau..Haha..
Ni Cik Hasnah punya..Dia slalu dtg CC sy ni minta tlg taipkan surat, minit mesyuarat..
Ni Pon smalam dia dtg, minta tlg taipkan minit mesyuarat..Esk2 la sy wat..(Tgh Mls Sebenarnya)..Hehe..

Ini plak Frame utk Ex Lecturer sy..Siap ada Ex..(sbb sy dh bis blaja, Ex la kirenye kan)..Hehe..
Yg Ni Plak Order Segera..Dia antr kat sy hari khamis mgu lepas & nk siap sebelom hari sabtu ni..
Kebetulan felt plak xda, naseb bek sy sempat beli ngn MSCraftShoppe..
Kalo lmbt je kan, hari khamis ni bawu Cik Kema Pos..Fuhh..Naseb Bek Sempat..
Semalam Pagi Smpi & Smalam jg Siap..
Frame ni sebesar 8R (A4 size)..Dia bg gmbr tu skali sbagai ukuran & sy terus masukkan..
Cantek x??(^_^)

Yg ni plak belakang dia..Slalu sy tunjuk gmbr depan frame je..
Sy dh aplikasikan DIY Fabric Label yg sy wat mgu lepas..
Tp tersenget skit..Hehe..Kowg Mesti Pelik npe dpn wane Merah, Blakang wane Pink..
Hehe..Customer tu minta mcm tu..So Sy ikot Je..Hehe

Abis Sudah..Order Part 2 Next Week la ye..Lepas balik becuti..Hik3..
 

Kiut Miut Kraf Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea