Saturday, February 21, 2015

2 in 1 Frame Tutorial

Posted by Kiut Miut Kraf at 12:28 AM
Reactions: 
5 comments
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia..

First of all, nk ucap Selamat Tahun Baru Cina kepada semua kaum cina..
best dpt cuti lame2 & boleh spend time bersama keluarga tercinta..
termasuk sy la..baru balik becuti ni..hihi..

hari ni sy nk share tutorial frame versi kiut miut kraf..
hope ilmu ni bermanfaat utk semua..
rakan2 semua, moh la mencube ye..

Bahan-bahan nya :-


1. Polyester Felt 14cm x 19.3cm - 3 Keping
2. Mounting Board 13cm x 18.3cm - 1 Keping
3. Plastic Cover 12cm x 17.3cm - 1 Keping
4. Button, Flatback @ Applique utk hiasan..
5. Ribbon 18cm - 1 pcs
6. Frame Stand - 1 pcs
7. Benang & Jarum
8. Pencil / Erasable Pen & Pembaris
9. Gam Uhu
10. Gunting

-------------------------------------------

Step 1 :


Step 2 :


Step 3 :


Step 4 :


Step 5 :


Step 6 :


Step 7 :


Step 8 :


Step 9 :


Step 10 :


Step 11 :


Step 12 :


Step 13 :


Step 14 :


Step 15 :


Step 16 :


Step 17 :


Step 18 :


Step 19 :


Step 20 :


Tadaa.... Siap dah...
anda boleh guna 2 cara.. 
sama ada letak dekat frame stand atau pun gantung..


Frame stand..boleh le letak di atas meja atau almari..


Frame gantung.. boleh la gantung di dinding2 uma anda ye...

amacam?? senang x?
hihihi...hope anda mencuba tutorial ini & 
anda boleh join contest yg kiut miut kraf anjurkan..




ada rasa nk join x??
anda buat frame canteq2 then send gambar nye ke sy..
boleh melalui email kiutmiutkraf@gmail.com
atau melalui fb Kiut Miut kraf..

bagi sesiapa yg nk mencuba buat tp xtau nk dpt bahan kat mana..
jgn risau, sy ada jual jg felt kit - frame ni.. Rm26 je..
tp xda tutorial ye..
tutorial boleh tgk di blog atau fan page Kiut Miut Kraf..


so ape lg, kalo nk join kena cepat2 tau..
masa xbanyak..
contest start from 18-02-2015 until 20-03-2015..

so cepat2...chaiyok chaiyok..^_^




Wednesday, February 18, 2015

Customer Order : Keychain..

Posted by Kiut Miut Kraf at 12:47 PM
Reactions: 
0 comments
Assalamualaikum..

Ape kabo semua.. lame dh sy x update blog ni..
dah bersawang agaknye..hihi...
masih lg berkraf, seperti yg diberitahu sbelum ni 
cuti sy berakhir pd 31 disember 2014..

so pada 1 januari 2015 tu, sy dh mule buka order..
alhamdulillah, walaupun xbyk ada la skit2 yg dtg order..
mybe sy cuti lame sgt kot... 3 bulan tu...

baby sy pon membesar dgn sihatnye..
now she already 4 month..


ini dia..permata hati sy.. 
my cute baby with a simple name "Fateha"..

------------------------------------

ok...enough with introduction my baby..
now, sy nk tunjukkan antara customer order yg latest ye...


112 Simple Key Ring...
Mix Color...


Order dari kakak ipar sy..
2 pcs Mounted Keychain with Name..


Order from perak..
20 pcs tapak keychain & 110 pcs alphabet button..

ini saje order yg latest..
masih ada lg order yg menanti untuk dibuat ni..
nnti dh siap sy akan update k..
untuk tahun baru 2015 ni, harga untuk kraf pon baru la..

nnti ada masa sy akan update harga2 kraf di Kiut Miut Kraf ni k..
ok..bye2...

selamat bercuti & happy chinese new year..

 

Kiut Miut Kraf Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea